klematis
klematis
klematis
 
 
     
Aleksandar Masnikosa Web developer
   
   
   
   
     
Uvek smo na strani kreativnosti, dinamični smo i ne plašimo se izazova i promena.

Pored znanja i iskustva sa našim klijentima uvek delimo i optimizam i veru u uspeh.

Sertifikati, obuke, seminari, sajmovi ...
Mi smo fleksibilno
organizovan tim koji stremi
postizanju vrhunskih
rezultata za naše klijente.

                                                                                                                                                                                                                        Copiright © 2006 - 2010
Naši klijenti

Blažeks, Kragujevac
www.blazeks.rs

Evropa Okovi, Nova Pazova
www.evropa-okovi.com

Entero, Nova Pazova
www.entero.co.rs

Domis, Čačak
www.domis.rs

Gaj – inzenjering, Beograd
www.gajinzenjering.rs

Amiga, Kraljevo
www.amiga.rs

Elma, Velika Plana
www.elmavp.com

Beli Bor, Vrnjačka Banja
www.belibor.rs

Spalex, Lazarevac
www.spalex.rs

Caričin Grad, Beograd
www.caricingrad.co.rs/

Kongresni Servisni centar, Beograd
www.kscnet.rs

CANNACO, Beograd
www.cannaco.rs

Brčko Distrikt, BiH, Vlada,
www.bdcentral.net

SIEPA, Beograd
www.siepa.gov.rs

Vlada Republike Srbije  Prvi elektronski izveštaj prve reformske vlade Republike Srbije Cd-e Bussiness card. 2002.
www.srbija.gov.rs

Monterra, Beograd
www.monterra.rs

Antiplam, Beograd
www.antiplam.co.rs

Jugoimport SDPR, Beograd
www.yugoimport.com

Investmontaza, Beograd
www.investmontaza.co.rs

Rotech, Beograd
http://www.rotech.rs


Hypo-Alpe-Adria-Bank, Beograd
www.hypo-alpe-adria.rs

Lafarge BFC, Beočin
www.lafarge.com

Gemax, Beograd
http://www.gemax.rs/


Kontakt:

Milan Milinković
Direktor
mob. +381 63 518 528
office@magsistem.rs

Katarina Vuković
Konsultant
mob. +381 63 376 542
katvuko@gmail.com

Aleksandar Kranjec, brandonite

Aleksandar Kranjec

www.brandonite.com

Nakon zavrsetka školovanja u Beogradu 1986 godine, prosirivanje tih znanja započeo sam sa radom kao dizajner u jednoj maloj privatnoj štampariji, a zatim dalje u još tri firme do 1998.

Od te godine pa do 2001 radio sam kao dizajner i DTP manager u marketinškoj agenciji Lowe – Idols&Friends. U tom periodu, kao deo tima koji je imao zadatak da osmisli kampanju za promociju jednog proizvoda široke potrošnje kompanije Johnson & Johnson na trzištu Bugarske, dobijam nagradu za "mehanizam" nagradne igre koji je bio prvi takve vrste u to vreme.

Pored toga bio sam deo kreativnog tima čiji je zadatak bio da u procesima od dizajna do produkcije (interne i externe) ispratim sve faze i koordinisem aktivnosti agencije i saradnika iz oblasti videa, audio, outdoor i printa. Nakon odlaska iz "Idola" do 2003 sticao sam prva znanja o web dizajnu i programiranju na Microsoft specijalističkoj obuci u Beogradu.
U avgustu 2003 osnivam marketinšku agenciju Brandonite koja postaje članica grupacije nezavisnih evropaskih marketinških agencija MAPP group. Primenjujem sva stečena znanja i iskustava iz oblasti marketinga, dizajna, web dizajna, organizacije i koordinacije realizacije projekata i kampanja.
Sarađujem sa svima koji rade na osmišljavanju i realizaciji taktičkih i korporativnih kampanja. Organizujem i radim na kreativnim rešenjima i kampanjama.
Rad sa Brandonite timom koordinicija sa account managerima, copywriter-ima, art direktorima, rediteljima angažovanih na poslovima OOH, TVC, BTL, kongresnih i sajamskih nastupa, promotivnih događaja, učinili su da naši klijenti i neki njihovi proizvodi i projekti postanu uspešni.
Tako smo u radu sa švedskom firmom Loqware ostvarili uspesno promovisanje njihovog proizvoda LockDrive na sajmu CEBIT, uspesno promovisali naše privrenike na sajmovima u Moskvi, Las Vegasu, Beogradu... Pokrećemo novi način prezentacija nekretnina putem sajtova koje razvijamo na, za sada, dva jezika:
www.vedilacasa.com i www.poglejsihiso.com

Caričin grad – Srbia – Construction firm Redesign of visual identity and development of a trilingual WEB presentation
Cannaco – Serbia – Production and sale of tinned food Total company design and development of web presentation
Entero – Serbia – Production of furniture and interior design Designed and printed their catalogue and promotional material
Evropa okovi – Serbia – Sale of construction chains and furniture chains Redesigned their visual identity, propaganda ads in 6 different magazines, catalogues, designed their stall at the furniture fair The Faculty of Political Science – Serbia Promotional brochure
M-GUM (chewing gum STRONG ) Generic logo for the chewing gum
SmartSolutions – Sweden – Investments in the field of informational technology Industrial design of appliances for global positioning
Rudjer Boskovic – Serbia – The first private Primary and Secondary School in Serbia Visual identity and promotional catalogue
Unihoc – Sweden – Production and sale of sport equipment Development of WEB application
Government of the Republic of Serbia Design and realisation of propaganda material for several seminars and conferences of various ministries
WM data – Sweden – Development of aplicational software for company’s working purposes WEB application
Zone – Sweden – Production and sale of sport equipment Development of WEB application
Loqware – Sweden – Development of aplicational software for company’s working purposes Visual identity and promotional catalogue, WEB application, ADD campaignes, PR activities

Tamaru su oduvek fascinirali mediji i javni nastup. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na odseku za novinarstvo i komunikologiju. Prve godine profesionalnog rada provela je u nekoliko štampanih medija: Status magazin (gde i danas piše), Kuća Stil, Evropa, newsmagazin Monitor... Inspirisana nedokučivim idealima istraživačkog novinarstva završava i Specijalistički program istraživačkog novinarstva u Sarajevu i osvaja dve prestižne nagrade fonda „Borivoje Mirković“ na teme korupcija u Srbiji i profil srpskog biznismena. Ova beogradska novinarka autorka je i dokumentarnog televizijskog serijala ’’Druga strana komunikacije’’, gde je na analitički način predstavila fenomen reklame u Srbiji.

Bila je učesnica značajnih međunarodnih i regionalnih radionica: ’’Uloga medija u modernim demokratijama’’ Hans Seidel Stiftung Fonda, ’’Mladi lideri i razvoj civilnog društva’’ centra Šćećinski, treninga za novinare u ex jugoslovenskim republikama, u Sloveniji, BiH i Hrvatskoj... Učestvovala je u programu ’’Žene i mediji’’ u Zagrebu, od kada se zalaže za ravnopravnu zastupljenost polova u medijima.

Tamara u svom profesionalnom iskustvu nabraja: izvršni direktor marketinške kuće ’’Vision Communication’’, direktor marketinga ’’Hammer’’ produkcije i menadžer za tržišna istraživanja konsultantske kuće ’’BMM Poslovna Liga’’. Od početka rada u marketinškim i produkcijskim kućama počinje sa izvođenjem trening programa ’’Osnove PR-a i komunikacijskih veština’’ i treninga „Nastup u medijima“za brojne klijente u Srbiji. Sarađivala je na projektima EAR-a, UNDP-a, EPOS-a... Od nedavno je i sertifikovani novinar u oblasti izveštavanja o Evro – Atlanskim institucijama.

Tamarina sudbina je bila zapečaćena još u vreme kada je učila prva slova, te je u tadašnjem porodičnom magazinu „Praktičnoj ženi“, na mestima potpisa autora neveštim rukopisom dodavala svoje ime.


Katarina Vukovć

Katarina Vuković

Katarina ima iskustvo u kreiranju strategije za preko 50 organizacija, kao i u organizacionom razvoju i razvoju poslovanja.
Iza nje je nekoliko godina menadžerskog iskustva u proizvodnom sektoru i sektoru prodaje.

Radila je kao savetnik za Booz Allen Hamilton i DAI konsultantske kompanije u oblastima ekonomskog i organizacionog razvoja. U medjunarodnim organizacijama kao što su UN i OSCE vodila je projekte na reformi lokalnih samouprava i policije.

Ima mrežu poslovnih kontakata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rusiji, Albaniji, Velikoj Britaniji i drugim evropskim zemljama.
Katarina je završila MBA na Kingston Univerzitetu u Londonu sa specijalizacijama – strategija i upravljanje promenama .
Pored toga je diplomirani inženjer preduzetnog menadžmenta i ekonomista za finansije .
Prošla je niz obuka iz Upravljanja projektima, ToT, Analize posla, Strateškog planiranja i Finansija.


Aleksandar Saveski, Odyssey

Aleksandar Saveski, dipl.grad.inž

www.odyssey.rs

- Idejni tvorac Odyssey projekta
- Konsultant iz oblasti menadžementa kvalitetom, Organizacije preduzeća i poslovnih procesa
- Lead auditor
- Konsultant na projektima, finansiranih od USAID i EBRD
- 20 godina radnog iskustva, više od 10 godina na poslovima unapređenja poslovanja kompanija
Aleksandar Masnikosa, web developer

Aleksandar Masnikosa

Rođen na Petrovdan 1974. u Zemunu, nije mu jasno zašto se ne zove Petar. Indijansko prezime otkriva da su oci njegovih otaca i majke njegovih majki hodili po tlu nešto tvrđem od onog po kojem on hodi u Batajnici gde sada živi.

Dokopao se kompjutera sa 10 godina, ZX spectrum 48K, od tada ih nije ostavljao, ostavljali su oni njega kvareći se, kad nije mogao da se igra pisao je Basic programe.Dve godine molio i izmolio C64 negde 1986, njime se ozbiljnije bavio, pisao u Sajmons Bejziku, a bogami i u asembleru. Iz tog vremena datiraju i prvi programi koje je napisao, ako se crtanje traga kursorom i krugova na osnovu unetih parametara centra i poluprečnika računa u CAD softver.

Prvi PC nabavio sa nepunih 17 godina (u junu 1991), dao para u vrednosti 3 Amige za 286 na 12/16MHz, bez zvuka, sa monohromatskim monitorom(vukao je na žuto), 1MB RAM memorije i 20MB HD. Tada već počinje DOS, Turbo Pascal, Turbo C (C/C++), vraća se asembleru. Prvi drajveri za miša i grafički softveri. Pamti prelazak na event driven programiranje. Posle vojske (1994) prodao 286, 100 alanfordova i istresao svu ušteđevinu da bi pazario 486 DX, sa kolor ekranom. Od tada nekako prati parne generacije Intela. Pisao programe za zvučnu karticu i modeme u OO Pascal-u. Prvi objavljen program MixPoten – DOS grafički mixer za SoundBlaster. Na Internetu od leta 1997, prva veza preko 2400bps modema, prvi posećen sajt www.yahoo.com. Seća se Altaviste. Kad je otkrio view source u Netscape 3, surfu je bio kraj. Počeo sa HTML, Javaskriptom. prvi napravljen sajt Novembar 1997, narednih par godina radi statične sajtove. Ekstenzivno koristi Javascript i Java aplete. Posle neuspešnih pokušaja korektne instalacije ASP okruženja i IIS servera na Windows-u 98 tokom 7 dana, za jednu noć uspeva da instalira RedHat 6.0 Linux, Apache, MySQL 3.23 i PHP4 i polako se okreće LAMP platformi. Početkom 2000 paralelno radeći u ASP-u, PHP-u, MSAccess-u i MySQL-u pravi dinamičke sajtove. Prvi CMS je gotov već krajem 2000-te, sajt televizije Pink, u ASP-u, mada tada nije bio ni svestan da se ono da sami održavaju sajt zove CMS. Sledi rewrite istog sajta u PHP, a zatim i nekoliko drugih: FK Partizan, KK Partizan i nekoliko B2B/B2C sajtova. KK Partizan i dan danas koristi njegovu statistiku, nisu ga ni spomenuli, možda je bolje, ko zna kako bi slava uticala na njega.

Administracija Linux sistema, TCP/IP i pisanje bash skripti okupira ga sve do 2005 godine, sve vreme unapređuje PHP/MySQL baziran CMS. Osluškuje i Javu i .NET platformu - zna ko je koga iskopirao :). U leto 2004. prevario jednu Biljanu da prihvati indijansko prezime. Tokom 2005 radi na nekoliko projekata sistem integracije, sa različitim platformama PHP/MSSQL, .NET VB/MySQL, .NET C#/Firebird. Izborio se i sa PHP GTK-om na jednoj integraciji lokalnog MSSQL-a sa udaljenim MySQL-om. Radi sa open source cmsovima Mambo, a kasnije i Joomla. Početkom 2007. za jednu inostranu firmu, vraća se cllassic ASP-u, posao to traži, ali ovaj put se radi server side Javascript što je poprilično retko na ovim prostorima. Za istu firmu piše i u C#, radi se kastomizacija softvera i kastom softver, sve su WEB internet/intranet tehnologije. Poslednjih godina okupira ga objektno orijentisan PHP5, SEO i CSS, te radi rewrite svog CMS-a u tom smeru. Prve inkarnacije istog, radnog naziva RYO(roll your own) CMS uspešno se vrte na nekoliko sajtova.

Otvorenog je pogleda kad su u pitanju različite platforme, i koristi najprikladniju za konkretnu potrebu. Drugi mu kažu da ima dobru memoriju, posebno pamti skraćenice i viceve, zbija šale, ne smeta mu kako ga ljudi gledaju zbog gabarita. Nema specijalan hobi, možda zato što radi posao koji voli. Kvarove sistema i bagove smatra ličnim neprijateljem, uporno se bori da ih eliminiše, ne štedeći da u toj borbi položi i ...Sertifikati, obuke, seminari, sajmovi

ISO 9001:1994 Auditor/Lead Auditor Training Course (1996)
ISO 9001:2000 Auditor/Lead Auditor Training Course (2003)
OHSAS (2006),
MS Project Professional (2007),
Marketing i prodaja konsultantskih usluga (2008),
Dijagnostički konsultantski alati i tehnike (2009),
Ispitivanje potreba klijenata i priprema predloga projekata (2009)
FSC COC Trening za konsultante (2009)
Trainer of Trainers, DAI (2004)
Project Management, BAH (2008)
MBA - Strategija i Upravljanje promenama, London (2007)
Analiza posla - Job analysis, UNDP (2006)
HR management trainings “Train the Trainers” (EBRD) (2009)
Course - finance & marketing (European bank, TAM-BAS, International Human Resources) (2007)
Microsoft Synergy Belgrade (2004)
Microsoft MSDN Developer Network Belgrade (2004)
Microsoft Synergy Belgrade (2003)
Microsoft MSDN Developer Network Belgrade (2003)
Microsoft Synergy Belgrade (2002)
Microsoft – 609 Web Developer CET-Belgrade (2001)

Sajmovi na kojima smo pružali podršku izlagačima:

Mosbuild, Sajam gradjevinarstva, Moskva (2008)
Sajam gradjevinarstva, Beograd, (2007, 2008,2009)
Sajam nameštaja, Beograd, (2006, 2007, 2008, 2009)
Sajam mode i tekstila, Moskva (2008)
Opšti sajam i sajam gradjevinskih materijala, Tirana (2008)
Priprema kompanije za prvo izlaganje srpske privrede posle pada komunizma u USA, Las Vegas (2002) u organizaciji Ministarstva dijaspore republike Srbije i Serbianunity kongresa.